Air Antwerp neemt eerste vliegtuig in ontvangst

Fokker 50 in opvallend rood-wit kleurdesign

WhatsApp Image 2019-07-27 at 11.11.23(3).jpeg

Air Antwerp, de regionale luchtvaartmaatschappij die binnenkort vanuit Antwerp Airport lijnvluchten zal aanbieden, heeft een eerste vliegtuig. De Fokker 50 vloog vandaag van Malmö naar Antwerpen. Air Antwerp heeft een aanvraag voor een vliegvergunning (AOC) lopen bij de federale overheidsdienst Mobiliteit. De Fokker 50, met registratie OO-VLS, zal enkele dagen in Antwerpen vertoeven in het kader van die procedure.

“Qua logo hebben we gekozen voor een design dat een hand symboliseert, waarvan de vingers als het ware een vleugel vormen”, aldus Johan Maertens, CEO van Air Antwerp. Hij voegde eraan toe: “Het is op dit ogenblik nog niet mogelijk te zeggen wanneer we precies onze AOC zullen ontvangen. Het vervullen van de nodige formaliteiten verloopt evenwel mooi volgens plan. Ons team werkt naarstig verder aan de voorbereidingen voor de opstart van de eerste vluchten.”

Omtrent Air Antwerp
Air Antwerp, de nieuwe vliegtuigmaatschappij die gevestigd is op de Antwerpse luchthaven, hoopt in het najaar met lijnvluchten van start te kunnen gaan. De aandeelhouders zijn KLM en het Ierse CityJet.

De maatschappij wil een aantal interessante nichemarkten bedienen. Air Antwerp gaat ook zelf tickets verkopen. Vanaf wanneer dat het geval zal zijn en om welke bestemmingen het gaat, heeft Air Antwerp nog niet bekendgemaakt.

Bij Air Antwerp zijn op dit ogenblik o.a. enkele gewezen werknemers van VLM aan de slag. Zij helpen bij de voorbereidende werkzaamheden.

Voor meer foto's: https://air-antwerp.prezly.com/media

Yves PANNEELS

Yves PANNEELS

PR & Communication, Air Antwerp

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Air Antwerp

De regionale luchtvaartmaatschappij Air Antwerp is in mei 2019 opgericht met als doel met kleine turboproptoestellen zakelijke routes aan te bieden vanaf Antwerp Airport.

Contact

Luchthavenlei 7A unit 8 B-2100 Antwerpen

[email protected]

www.airantwerp.com