Air Antwerp geeft startschot voor snelste rechtstreekse verbinding tussen Antwerpen en het centrum van Londen

Ruime belangstelling voor nieuwe start-up

banner_launch.jpg

Onder grote belangstelling vond vanmiddag op de luchthaven van Antwerpen in het bijzijn van Air Antwerp CEO Johan Maertens en Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport, een ceremonie plaats om de officiële start van de vluchten van Air Antwerp te vieren. Vanaf vandaag vliegt de nieuwe regionale luchtvaartmaatschappij 16 keer per week heen en terug tussen Antwerpen en London City Airport. De vluchten worden uitgevoerd met een Fokker 50, een turboprop die plaats biedt aan 50 passagiers. Air Antwerp en KLM ondertekenden een commercieel samenwerkingsverband op deze route onder de vorm van een codeshare-overeenkomst. Dit heeft ertoe geleid dat er ook vanuit Nederland heel wat interesse is voor de nieuwe zakenroute. Tickets voor de route Antwerpen-London City zijn te koop via www.airantwerp.com en www.klm.com.

“De voorbije maanden heeft een klein team keihard gewerkt om de vlieg- en exploitatievergunning te verkrijgen. Exact een maand geleden was het dan zover. Zelfs iets sneller dan wij zelf verwacht hadden, belandde dat belangrijk bericht in mijn mailbox”, aldus Johan Maertens, CEO van Air Antwerp.

Sindsdien was het alle hens aan dek om op commercieel en operationeel vlak alles tijdig klaar te hebben. Mijn dank gaat daarom uit naar alle medewerkers, leveranciers en partners die zich zo hard hebben ingezet. Ook een oprecht woord van dank voor onze aandeelhouders, CityJet en KLM, voor het vertrouwen dat ze aan ons schonken om deze venture mogelijk te maken. En last but not least, wil ik onze klanten bedanken voor de vele enthousiaste reacties en aanmoedigingen die we mochten ontvangen via mail en sociale media. De belangrijke lijn Antwerpen – London City is terug en genereert grote belangstelling!”

Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport, voegde eraan toe: “Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk hebben wij er opnieuw een uiterst belangrijke zakenbestemming bij. Deze iconische route zal menig zakenman en -vrouw bekoren. We weten nog niet wat de Brexit precies zal betekenen, maar het is een feit dat het handeldrijven en zakendoen met het Verenigd Koninkrijk niet zullen verminderen, wel integendeel. Wij verwachten dat er nog meer naar de Britse hoofdstad zal moeten gereisd worden om een en ander in goede banen te leiden en maximaal gebruik te maken van de nieuwe opportuniteiten die zich zullen aanbieden. Antwerp Airport is er helemaal klaar voor en zal zijn troeven van efficiënte regionale luchthaven en uitmuntende on-time performance volop uitspelen.”

Peter Downes, Aviation Director van London City Airport, verklaarde: “De nieuwe route van Air Antwerp, tot drie keer per dag op weekdagen, maakt snel en gemakkelijk reizen mogelijk tussen de grootste stad van Vlaanderen en het Londense stadscentrum. Eens te meer speelt London City Airport voluit zijn rol als brug tussen grote Europese steden en de Britse hoofdstad.”

De route Antwerpen London City was jarenlang een erg gewaardeerde route. Het is dus fantastisch om reizigers te zien terugkeren aan boord van de vertrouwde Fokker 50. Mede dankzij de codeshare-overeenkomst die Air Antwerp en KLM ondertekenden, zien we nu al meer interesse wat reservaties betreft, of het nu voor een stedentrip is of om zaken te doen in Antwerpen of London.”

Op weekdagen worden op de route Antwerpen-Londen City drie retourvluchten per dag aangeboden. Op zondag wordt eenmaal heen en terug gevlogen. Op zaterdag zijn er geen vluchten.

De regionale luchtvaartmaatschappij Air Antwerp werd in mei van dit jaar opgericht. Aandeelhouders van de in Antwerpen gevestigde startup zijn het Ierse CityJet (75 procent) en het Nederlandse KLM (25 procent).
www.airantwerp.com

 

Uurrooster - route Antwerpen – Londen City Airport (lokale tijd)

Route

Vertrek

Aankomst

Vluchtdagen *

Antwerpen - London City Airport

07:10

07:15

12345--

Antwerpen - London City Airport

14:15

14:25

12345--

Antwerpen - London City Airport

17:35

17:40

12345-7

London City Airport - Antwerpen

07:45

09:45

12345--

London City Airport - Antwerpen

14:55

16:55

12345--

London City Airport - Antwerpen

18:10

20:10

12345-7

  1 = maandag, 2 = dinsdag, 3 = woensdag, 4 = donderdag, 5 = vrijdag, 6 = zaterdag, 7 = zondag

Bericht aan de redactie: rechtenvrije foto’s kunnen gedownload worden via https://air-antwerp.force3.be/media

 

https://airantwerp.com/
Yves PANNEELS

Yves PANNEELS

PR & Communication, Air Antwerp

Vanessa FLAMEZ

Marketing & Communication Manager, Antwerp Airport

Andrew SCOTT

Senior PR Manager, London City Airport

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Air Antwerp

De regionale luchtvaartmaatschappij Air Antwerp is in mei 2019 opgericht met als doel met kleine turboproptoestellen zakelijke routes aan te bieden vanaf Antwerp Airport.

Contact

Luchthavenlei 7A unit 8 B-2100 Antwerpen

[email protected]

www.airantwerp.com